VG > Sport

Saturday, 18 January, 09:13

VG - I førrgår: 09:23

Økningen i selvmord: 61 døgn å vente på psykiatrihjelp for unge

Flere helseregioner har over 50 dagers ventetid for barn og unge som trenger psykiatrisk helsehjelp. I helseregion nord er ventetiden på 61 dager i snitt..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Økningeni , selvmord61 , døgnå , vente, psykiatrihjelp, for unge
P4 - 04 Dec 19 kl. 08:07

Økning i selvmord blant menn

Flere menn begår selvmord. Det viser nye tall fra Dødsårsakstatistikken som Folkehelseinstituttet la fram i morges. Mens 405 menn begikk selvmord i 2017, økte tallet i fjor til 472.

NRK - 04 Dec 19 kl. 07:53

Økning i selvmord blant menn

Flere menn begår selvmord, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet. Selvmordsraten har variert de siste tre årene. For kvinner står raten stille.

NRK - 01 Jan 20 kl. 19:50

Skal kartlegge årsaker til selvmord

– Vi må jobbe for å få ned antall selvmord, sier statsminister Erna Solberg. I sin nyttårstale mintes hun Ari Behn. Hun sa også at regjeringen skal ta et initiativ for å kartlegge årsakene til psykiske helseutfordringer og selvmord..

P4 - 04 Jan 20 kl. 11:14

Reagerer på dekningen av Behns selvmord

Selvmordsforsker Fredrik Walby og Landsforeningen for etterlatte etter selvmord er kritisk til pressens dekning av Ari Behns død. Til NRK sier de at pressen i for stor grad har hyllet og romantisert det som skjedde, og ikke fått frem at selvmord er en alvorlig psykisk lidelse. Walby roser samtidig talen til Behns datter til faren for å være åpen om at selvmord er en krise man trenger hjelp til å komme ut av.

P4 - 26 Dec 19 kl. 13:10

Flott at kongehuset er åpne om selvmord

Kongehuset får nå ros av Rådet for psykisk helse for å være åpne om selvmord, og sier det vil ha betydning for det norske samfunnet. I går kveld kom beskjeden om at Ari Behn var død,og den nærmeste familien gikk ut med å si at han hadde tatt sitt eget liv. Til NRK sier Tove Gundersen at dette gir en unik mulighet til å være mer åpne rundt selvmord og selvmordstanker..

P4 - 01 Jan 20 kl. 19:49

Vil kartlegge årsakene til selvmord

- Vi må bli flinkere til å snakke om det som er vanskelig. Det sa statsminister Erna Solberg i sin nyttårstale i kveld, som i likhet med kong Harald , i går, viet mye tid til å snakke om mental helse etter Ari Behns selvmord. Statsministeren fortalte at regjeringen skal ta et initiativ for å kartlegge årsakene til psykiske helseutfordringer og selvmord..

P4 - 04 Dec 19 kl. 13:57

- Må gjøre det lettere for menn å snakke om følelser

- Det trengs flere arenaer hvor menn lettere kan snakke om følelsene sine og dermed forhindre at de begår selvmord. Det sier generalsekretær Therese Grøm i Landsforeningen LEVE, som jobber med å forebygge selvmord. Nye tall fra dødsårsaksregisteret viser at menn som begikk selvmord økte fra 405 til 472 fra 2017 til 2018..

Klartale - 14 Jan 20 kl. 09:36

Forteller hvorfor de var åpne om Aris selvmord

Ari Behns foreldre har fått skryt for at de er åpne om sønnens selvmord. Det var for å hindre rykter, sier moren til Se og Hør..

Dagbladet - 03 Jan 20 kl. 07:05

Siste med Marie Simonsen: Reaksjonene etter Ari Behns selvmord

Hva er grensene for pressedekningen av selvmord? Hør episoden i spilleren under, eller i din foretrukne podcastspiller..

P4 - 26 Dec 19 kl. 15:16

Etterlyser mer åpenhet rundt selvmord

Nasjonalt senter for selvmordsforskning etterlyser mer åpenhet om selvmord. Mellom 500 og 600 personer begår selvmord i Norge hvert år. Til sammenligning omkom 108 personer i trafikken i 2018.

Fler nyheter fra VG

VG - 1 time siden

Alt er i spill

Ett år etter at en borgerlig flertallsregjering skulle gi landet mer langsiktighet og stabilitet, har regjeringen igjen havnet i en krise..

VG - 1 time siden

Angelina Jordan: Overøst av ros

Én uke etter at Angelina Jordan (14) ble sendt rett til finalen i «America’s Got Talent: The Champions», er interessen rundt henne enorm..

VG - 4 timer siden

Gratis-opplevelser i Liverpool

Enten du skal til Liverpool for å se fotball eller ta for deg av byens kulturliv, kan du få mange opplevelser gratis mens du er i byen..

VG - 4 timer siden

Celine Dion mistet moren

14-barnsmoren Thérese Dion ble 92 år gammel..

VG - 6 timer siden

Thorbjørn Jagland: Kvinnene bør hentes hjem

Det er en trussel mot rikets sikkerhet om Norge ikke henter kvinner som har sluttet seg til IS, mener Thorbjørn Jagland..

VG - 7 timer siden

Tettey fortviler over nedtur: – Forbannet og frustrert

MANCHESTER (VG) Alexander Tettey (33) opplever en sesong full av kontraster: Personlig opplever han en opptur på fotballbanen, men han er om bord på et synkende skip..

VG - 9 timer siden

Teateranmeldelse: Gud letter ikke helt

Skranglete religionsharselas på Chat Noir..

VG - 11 timer siden

Sverige knust og ydmyket etter pubskandalen

MALMÖ (VG) (Portugal-Sverige 35–25) Det ble alt annet enn en opptur for Sverige etter pubskandalen. Nå tyder alt på at svenskene kan ta seg en tur ut på byen neste helg. Veien til semifinalen er lang etter tapet for Portugal..

VG - 12 timer siden

«Med hjartet på rette staden»-stjerne død

Derek Fowlds ble 82 år gammel..

VG - 12 timer siden

Tom Hagen sender e-poster til politiet: Prøver å finne svar

Anne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt minst åtte e-poster til politiet med sine tanker om hvordan forsvinningsgåten kan løses..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt