VG > Sport

Fredag, 14 August, 09:17

VG - 15 jan. 20 kl. 09:23

Økningen i selvmord: 61 døgn å vente på psykiatrihjelp for unge

Flere helseregioner har over 50 dagers ventetid for barn og unge som trenger psykiatrisk helsehjelp. I helseregion nord er ventetiden på 61 dager i snitt..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Økningeni , selvmord61 , døgnå , vente, psykiatrihjelp, for unge
P4 - 04 des. 19 kl. 08:07

Økning i selvmord blant menn

Flere menn begår selvmord. Det viser nye tall fra Dødsårsakstatistikken som Folkehelseinstituttet la fram i morges. Mens 405 menn begikk selvmord i 2017, økte tallet i fjor til 472.

NRK - 19 mai 20 kl. 07:47

Ingen økning i selvmord

Helsemyndighetene i Norge ser ingen tegn til at flere nordmenn har begått selvmord som følge av den globale koronakrisen.Det bekrefter Helsedirektoratet til Bergens Tidende. Politiet mener det kan ha vært en nedgang i selvmord..

NRK - 04 des. 19 kl. 07:53

Økning i selvmord blant menn

Flere menn begår selvmord, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet. Selvmordsraten har variert de siste tre årene. For kvinner står raten stille.

NRK - 01 jan. 20 kl. 19:50

Skal kartlegge årsaker til selvmord

– Vi må jobbe for å få ned antall selvmord, sier statsminister Erna Solberg. I sin nyttårstale mintes hun Ari Behn. Hun sa også at regjeringen skal ta et initiativ for å kartlegge årsakene til psykiske helseutfordringer og selvmord..

P4 - 18 juni 20 kl. 14:56

Roser målet om nullvisjon for selvmord

Organisasjonene roser regjeringens visjon om nullvisjon for selvmord. På et møte med partene i dag kunngjorde helseminister Bent Høie at regjeringen vil ta grep for å sikre at færrest mulig tar selvmord - som en del av handlingsplanen for selvmordsforebygging. Therese Grøm i foreningen LEVE sier målet gir både økonomiske og politiske forpliktelser..

P4 - 04 jan. 20 kl. 11:14

Reagerer på dekningen av Behns selvmord

Selvmordsforsker Fredrik Walby og Landsforeningen for etterlatte etter selvmord er kritisk til pressens dekning av Ari Behns død. Til NRK sier de at pressen i for stor grad har hyllet og romantisert det som skjedde, og ikke fått frem at selvmord er en alvorlig psykisk lidelse. Walby roser samtidig talen til Behns datter til faren for å være åpen om at selvmord er en krise man trenger hjelp til å komme ut av.

P4 - 26 des. 19 kl. 13:10

Flott at kongehuset er åpne om selvmord

Kongehuset får nå ros av Rådet for psykisk helse for å være åpne om selvmord, og sier det vil ha betydning for det norske samfunnet. I går kveld kom beskjeden om at Ari Behn var død,og den nærmeste familien gikk ut med å si at han hadde tatt sitt eget liv. Til NRK sier Tove Gundersen at dette gir en unik mulighet til å være mer åpne rundt selvmord og selvmordstanker..

P4 - 01 jan. 20 kl. 19:49

Vil kartlegge årsakene til selvmord

- Vi må bli flinkere til å snakke om det som er vanskelig. Det sa statsminister Erna Solberg i sin nyttårstale i kveld, som i likhet med kong Harald , i går, viet mye tid til å snakke om mental helse etter Ari Behns selvmord. Statsministeren fortalte at regjeringen skal ta et initiativ for å kartlegge årsakene til psykiske helseutfordringer og selvmord..

P4 - 04 des. 19 kl. 13:57

- Må gjøre det lettere for menn å snakke om følelser

- Det trengs flere arenaer hvor menn lettere kan snakke om følelsene sine og dermed forhindre at de begår selvmord. Det sier generalsekretær Therese Grøm i Landsforeningen LEVE, som jobber med å forebygge selvmord. Nye tall fra dødsårsaksregisteret viser at menn som begikk selvmord økte fra 405 til 472 fra 2017 til 2018..

Klartale - 14 jan. 20 kl. 09:36

Forteller hvorfor de var åpne om Aris selvmord

Ari Behns foreldre har fått skryt for at de er åpne om sønnens selvmord. Det var for å hindre rykter, sier moren til Se og Hør..

Fler nyheter fra VG

VG - 15 minutter siden

Filmanmeldelse «Project Power»: Ja, du tok for mye tran

I fremtiden er alle superhelter i fem minutter. Selvsagt altfor lenge..

VG - 1 time siden

Det er ekstremt skjørt

Usikkerheten herjer på alle fronter mens Norges Fotballforbund planlegger for en usedvanlig viktig landslagshøst. I verste fall kan kaoset bli komplett..

VG - 1 time siden

Biden vil ha munnbindpåbud i USA

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden oppfordrer til et nasjonalt påbud for bruk av munnbind for å bremse smittespredningen i USA..

VG - 2 timer siden

Disse stjernene skal kjempe i «Landskampen»

GAUSTABLIKK (VG) Marit Bjørgen (40) og Frida Karlsson (21) står i spissen for stjernespekkede mannskap i høstens «Landskampen» – ledet av Petter Northug (34) og Gunde Svan (58)..

VG - 2 timer siden

Har fylt opp lagrene før mulig munnbind-anbefaling

I dag kan det komme nye anbefalinger om bruk av munnbind. Apotekene har fylt opp lagrene – og varsler at prisene trolig vil gå ned..

VG - 15 timer siden

Inngår avtale med Eimatene: Israel utsetter annektering av Vestbredden

Israel og Emiratene har inngått en fredsavtale. Partene kaller den «historisk»..

VG - 9 timer siden

Støre beklager kattekommentar

ARENDAL (VG) I partilederdebatten sa Ap-leder Jonas Gahr Støre at Venstre-leder Trine Skei Grande var hjemme under coronakrisen, mens han var på Stortinget – og ba henne invitere ham «hjem til deg og kattene». Nå beklager han..

VG - 10 timer siden

Leipzig slo ut Atlético og gikk til historisk semifinale: – Man kan ikke si vi var heldige

(RB Leipzig – Atlético 2–1) De greide å få hull på det ellers pottetette Atlético-forsvaret to ganger – og det holdt for å sende RasenballSport Leipzig til semifinale i Champions League..

VG - 14 timer siden

Hentet for å utfordre Modric: – Fallhøyden er stor

Petter Veland mener timingen for Martin Ødegaards (21) retur er perfekt og en sjanse spilleren måtte ta. Overgangen kommer imidlertid med en risiko..

VG - 15 timer siden

Kvinnedrap ryster Tyrkia: Dynket i bensin og påtent

Merve Yesiltas (31) ble satt fyr på og drept av samboeren. I år er minst 235 tyrkiske kvinner drept av sine menn, men likevel vil Erdogan-regjeringen trekke seg fra konvensjoner som skal beskytte kvinner mot vold..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt