NRK > Nyheter

Friday, 28 February, 03:36

NRK - 19 Sep 19 kl. 18:55

Økning i ofre for klimakatastrofer

En ny rapport fra Røde Kors viser at 50 millioner flere vil bli rammet av klimarelaterte katastrofer i 2030. Årlig trenger 108 millioner mennesker nødhjelp, og Røde Kors advarer om at tallet vil øke kraftig de neste årene om det ikke gjøres tiltak..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Røde Kors

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Økningi , ofre, for, klimakatastrofer
P4 - 19 Sep 19 kl. 19:10

Advarer mot store klimakatastrofer

Ytterligere 50 millioner mennesker kan bli ofre for klimarelaterte katastrofer innen 2050. Det går frem i en ny rapport fra Røde Kors. Der heter det at de menneskelige lidelsene og økonomiske konsekvensene vil bli enorme dersom klimaendringene ikke stoppes i tide.

Dagbladet - 22 Sep 19 kl. 11:46

Der katastrofen er en mulighet

I spagaten mellom å allerede erfare dramatiske klimakatastrofer, og de økonomiske mulighetene et varmere klima skaper, velger Russland mulighetene. Og katastrofene..

P4 - 02 Sep 19 kl. 10:18

Kraftig økning i innbetalt voldserstatning

Det har vært en kraftig økning av innbetalt voldserstatning til staten. I første halvår er det betalt inn 50,4 millioner kroner fra folk som er dømt for vold - for hele fjoråret var tallet 68,6 millioner. Totalt skylder skadevoldere staten 1.

Klartale - 30 Oct 19 kl. 15:18

Nav skal ringe til mulige ofre

Folk som kan være ofre for trygde-skandalen, kan få telefon fra Nav..

NRK - 29 Nov 19 kl. 05:05

30 ofre for overgrepssiktet dommer

Det er over 30 ofre i saka der ein tidlegare fotballdommer i 20-åra er sikta for seksuelle overgrep mot barn. Onsdag vart mannen varetektsfengsla i åtte nye veker, skriv Bergens Tidende..

Hegnar.no - 12 Aug 19 kl. 06:01

Unge vil ofre biff og bil for klimaet

De unge er langt mer villige til å ofre flyturer, bilkjøring og kjøtt for å redde klimaet enn eldre. En ny undersøkelse avslører generasjonskløften..

NRK - 26 Jun 19 kl. 17:55

Holocaust-ofre får kompensasjon

Den nederlandske jernbanen vil gi økonomisk kompensasjon til pårørende av Holocaust-ofre og overlevende som ble fraktet via Nederlands jernbanespor. Det melder Reuters. Erstatningsbeløpet vil samlet være på flere titalls millioner..

NRK - 25 Nov 19 kl. 15:52

Paven møtte Fukushima-ofre

Pave Frans har møtt ofre for jordskjelvet, tsunamien og atomulykken som rammet Japan i 2011. Japan er fortsatt merket av katastrofen, da et kraftig jordskjelv utløste en enorm tsunami, og over 18.500 mennesker langs kysten mistet livet..

Klartale - 22 Nov 19 kl. 14:59

Ofre for Nav har fått 1 million kroner

57 saker er gjort om i Nav. Omtrent 1 million kroner er betalt ut til ofre for Nav-skandalen..

P4 - 12 Aug 19 kl. 05:50

Unge vil ofre biff og bil

De unge er langt mer villige til å ofre biffspising, bilkjøring og flyturer for å redde klimaet enn de eldre er. Det viser en undersøkelse fra forskningstiftelsen Cicero. Mens 57 prosent av de under 30 sier de bekymret for klimaendringer, er det bare en tredel av dem over 45 som er like bekymret, melder NTB..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

USA letter på Iran-sanksjoner

USA har gitt unntak fra sanksjonene mot Iran for å tillate det de kaller «noen humanitære handelstransaksjoner». Unntakene vil gjøre det mulig for Iran å kjøpe mat og medisiner ved hjelp av et sveitsisk initiativ..

NRK - 1 time siden

Nytt bratt fall på børsen i Tokyo

Nikkei-indeksen falt over 3 prosent da børsen i Tokyo åpnet fredag. Fallet skyldes frykten for hvilke konsekvenser det nye koronaviruset vil få for verdensøkonomien. Torsdag falt Nikkei-indeksen med to prosent..

NRK - 1 time siden

14 skadde etter bilulykke i Sverige

En lastebil, en buss og 15-20 personbiler var sent torsdag kveld innblandet i en ulykke på E4, sør for Stockholm. 14 personer er sendt til sykehus, melder SR. Det skal ha vært ekstremt glatt da ulykken skjedde..

NRK - 5 timer siden

33 tyrkiske soldater drept i Idlib

Minst 33 tyrkiske soldater ble drept da en kolonne ble utsatt for et luftangrep i Idlib-provinsen i Syria. Det bekrefter guvernøren i den tyrkiske provinsen Hatay, Rahmi Dogan. Tyrkia anklager syriske regjeringsstyrker for å stå bak..

NRK - 1 time siden

Virusfrykt gir hotellavbestillinger

Hotellene i Nordic Choice-kjeden i Oslo har fått flere tusen avbestillinger på grunn av det nye koronaviruset. Det er primært arrangementer og konferanser med internasjonal deltakelse som er kansellert, skriver DN..

NRK - 1 time siden

Færre nye korona-smittede i Kina

Kina hadde 327 nye tilfeller av korona-smittede torsdag. Det var en nedgang fra 433 dagen før og det laveste tallet siden 23. januar.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg vil ha nedtrapping

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg tok til orde for å trappe ned konflikten i Syria i en telefonsamtale med Tyrkias utenriksminister Mevult Cavusoglu. Samtalen kom etter at flere titalls tyrkiske soldater torsdag ble drept i et angrep i Syria..

NRK - 2 timer siden

Israelsk helikopterangrep mot Syria

Tre syriske soldater ble såret da israelske helikoptre beskjøt syriske stillinger nær de israelskokkuperte Golan-høydene. Det opplyser det offisielle syriske nyhetsbyrået SANA. Angrepet er ikke bekreftet fra israelsk hold..

NRK - 3 timer siden

Tyrkias beskyter syriske stillinger

Den tyrkiske hæren skyter natt til fredag med artilleri mot stillinger til den syriske regjeringshæren. Det opplyser to tyrkiske sikkerhetskilder til Reuters. Skytingen skjer etter at flere titalls tyrkiske soldater torsdag ble drept i et luftangrep..

NRK - 3 timer siden

Tidligere kommunelege dømt

En tidligere kommunelege er dømt til seks måneders fengsel for å ha utnyttet en kvinne i en sårbar situasjon til å skaffe seg seksuell omgang. Mannen er nå i 70-årene og var fastlege for kvinnen, skriver TV 2..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt