NRK > Nyheter

Tuesday, 15 October, 08:39

NRK - 19 Sep 19 kl. 18:55

Økning i ofre for klimakatastrofer

En ny rapport fra Røde Kors viser at 50 millioner flere vil bli rammet av klimarelaterte katastrofer i 2030. Årlig trenger 108 millioner mennesker nødhjelp, og Røde Kors advarer om at tallet vil øke kraftig de neste årene om det ikke gjøres tiltak..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Røde Kors

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Økningi , ofre, for, klimakatastrofer
P4 - 19 Sep 19 kl. 19:10

Advarer mot store klimakatastrofer

Ytterligere 50 millioner mennesker kan bli ofre for klimarelaterte katastrofer innen 2050. Det går frem i en ny rapport fra Røde Kors. Der heter det at de menneskelige lidelsene og økonomiske konsekvensene vil bli enorme dersom klimaendringene ikke stoppes i tide.

Dagbladet - 22 Sep 19 kl. 11:46

Der katastrofen er en mulighet

I spagaten mellom å allerede erfare dramatiske klimakatastrofer, og de økonomiske mulighetene et varmere klima skaper, velger Russland mulighetene. Og katastrofene..

P4 - 02 Sep 19 kl. 10:18

Kraftig økning i innbetalt voldserstatning

Det har vært en kraftig økning av innbetalt voldserstatning til staten. I første halvår er det betalt inn 50,4 millioner kroner fra folk som er dømt for vold - for hele fjoråret var tallet 68,6 millioner. Totalt skylder skadevoldere staten 1.

Hegnar.no - 12 Aug 19 kl. 06:01

Unge vil ofre biff og bil for klimaet

De unge er langt mer villige til å ofre flyturer, bilkjøring og kjøtt for å redde klimaet enn eldre. En ny undersøkelse avslører generasjonskløften..

NRK - 26 Jun 19 kl. 17:55

Holocaust-ofre får kompensasjon

Den nederlandske jernbanen vil gi økonomisk kompensasjon til pårørende av Holocaust-ofre og overlevende som ble fraktet via Nederlands jernbanespor. Det melder Reuters. Erstatningsbeløpet vil samlet være på flere titalls millioner..

P4 - 12 Aug 19 kl. 05:50

Unge vil ofre biff og bil

De unge er langt mer villige til å ofre biffspising, bilkjøring og flyturer for å redde klimaet enn de eldre er. Det viser en undersøkelse fra forskningstiftelsen Cicero. Mens 57 prosent av de under 30 sier de bekymret for klimaendringer, er det bare en tredel av dem over 45 som er like bekymret, melder NTB..

NRK - 11 Jul 19 kl. 17:25

Økning i ulovlig innvandring til EU

EUs grensebyrå, Frontex, melder om en økning av ulovlig innvandring i juni. Fra mai til juni så man en økning på seks prosent, ifølge NTB. Totalt for første halvår av 2019 har det imidlertid kommet en tredel mindre enn i 2018..

NRK - 08 Jul 19 kl. 02:08

Økning av kokainbeslag i Sverige

Politi og Tollmyndighetene i Sverige beslagla i fjor 488 kilo kokain. Det er dramatisk økning fra 2017 da 97 kilo med kokain ble beslaglagt, skriver Svenska Dagbladet. Det er også en økning i antall personer som døde av kokainbruk i 2018, ifølge SVT..

Aftenposten - 02 Sep 19 kl. 20:07

Stadig flere ofre hentes ut av bombet fengsel i Jemen

Redningsmannskaper leter fortsatt etter ofre i ruinene av fengselet i Dhamar i Jemen, som ble bombet av den saudiledede koalisjonen søndag..

NRK - 12 Aug 19 kl. 05:51

Unge vil ofre biff og bil for klima

De unge er langt mer villige til å ofre flyturer, bilkjøring og kjøtt for å redde klimaet enn eldre, viser en undersøkelse fra Cicero, melder NTB. Det er andre år på rad Cicero gjennomfører den omfattende undersøkelsen. Rundt 4.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sju mistenkt for seksualforbrytelse

Sju personer er pågrepet i Hønefoss etter mistanke om seksualforbrytelse. Det bekrefter operasjonsleder Marius Knudsen i Sør-Øst politidistrikt overfor Dagbladet..

NRK - 30 minutter siden

Oppkjøpsfond forsøker å kjøpe Ving

Oppkjøpsfondet Triton gjør et nytt forsøk på å kjøpe den nordiske reiseoperatøren Ving etter at eier Thomas Cook gikk konkurs, ifølge Sky News' kilder. – Vi har ingen kommentarer til hvem som vil kjøpe Ving ennå, opplyser Ving til nyhetsbyrået TT..

NRK - 30 minutter siden

Får økt støtte for frivillig retur

Fram til nyttår vil regjeringen gi marokkanere som reiser frivillig tilbake til Marokko få 2.000 euro – rundt 21.000 kroner i ekstra støtte.

NRK - 45 minutter siden

Mener fergeselskapene bryter loven

Forbrukertilsynet mener fergeselskapene bryter Markedsføringsloven når passasjerene ikke får kvittering med pris på fergeturen når de bruker Autopass. Tilsynet opplyser at de er i dialog med flere av fergeselskapene om saken..

NRK - 1 time siden

Flere metoo-saker i Forsvaret

Flere soldater og offiserer i Forsvaret blir refset for seksuelle krenkelser og trakassering. I fjor ble ni soldater og offiserer refset «seksuelle handlinger uten samtykke, skriver Aftenposten. Det er flere saker enn de tre siste årene til sammen..

NRK - 1 time siden

Valglokalene har åpnet i Mosambik

Valglokalene har åpnet i Mosambik. Stemningen er spent og den skjøre freden i det østafrikanske landet er satt på prøve. Landets mangeårige president Filipe Nyusi stemte da valglokalene åpnet.

NRK - 1 time siden

Se Politisk kvarter

NRK - 1 time siden

Varsler flere kontroller av byråden

Kontrollutvalgslederen i Oslo kommune vil rette søkelyset mot hvordan byråd Lan Marie Berg (MDG) har styrt alle sine etater. Nå vil Arbeidstilsynet også undersøke bruddene i de andre etatene til byråd Berg, som nå teller over 15.000..

NRK - 1 time siden

Spiser mindre middag fra hermetikk

Salget av middagsmat på boks går ned. Siden 2008 har omsetningen av hermetiske middagsretter falt nesten 30 prosent, melder Godt.no.

NRK - 2 timer siden

13 politifolk drept i Mexico

Minst 13 polititjenestemenn ble drept og ni ble skadd i et bakholdsangrep utført av kriminelle i delstaten Michoacán i Mexico mandag. Det melder nyhetsbyrået AP via NTB..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt