NRK > Nyheter

Monday, 06 April, 10:41

NRK - 26 Mar 20 kl. 16:39

Åpner for fjernmøter i domstolene

Regjeringen foreslår noen midlertidige endringer for at mindre saker kan gå for retten, med flere fjernmøter. Det gjelder blant annet domsavsigelser og utleveringsbegjæringer, sa justisminister Monica Mæland torsdag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Monica Mæland

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Åpner, for, fjernmøteri , domstolene
P4 - 02 Mar 20 kl. 13:08

Beholder alle domstolene

Regjeringen beholder alle domstolene i Norge, men vil samle deler av administrasjonene til domstolene. Det kom frem på en pressekonfersanse nå i ettermiddag. Den regjeringsoppnevnte Domstolkommisjonen forseslå i høst å kutte 60 domstoler til 22 ved sammenslåinger.

NRK - 26 Mar 20 kl. 16:39

Bruker koronaloven for første gang

Justisminister Monica Mæland sier regjeringen bruker den nye koronaloven for første gang, for å sørge for at flere rettssaker kan gjennomføres. Endringen åpner blant annet for flere fjernmøter, og skal blant annet brukes ved domsavsigelser..

P4 - 13 Jan 20 kl. 07:55

Frykter for rettsikkerheten

Rettsikkerheten står i fare på grunn av treig saksbehandling i domstolene. Det mener justispolitisk talsperson i SV, Petter Eide. I følge en rapport fra Riksrevisjonen når ingen av lagmannsrettene og 20 av tingrettene målet om å behandle straffesaker i løpet av 3 måneder.

NRK - 12 Mar 20 kl. 18:47

Kongeparet er symptomfrie

Både Kongen og Dronningen, som sitter i karantene, er symptomfrie, opplyser Slottet. Kongen vil lede statsråd i morgen via fjernmøteteknologi og Kronprinsen vil delta i statsråd på Slottet..

NRK - 17 Feb 20 kl. 15:21

Ny E6 åpner 1. juli

Den nye E6-strekningen mellom Hamar og Brumunddal åpner den 1. juli i år. Det sier prosjektdirektør Øyvind Moshagen.

P4 - 22 Mar 20 kl. 10:16

Fødeavdeling åpner igjen - ansatt ikke smittet

Fødeavdelingen ved Helgelandssykehuset Mo i Rana åpner nå igjen etter å ha vært stengt på grunn av koronasmitte. En av de ansatte ble testet for viruset og fikk postitivt prøvesvar, nå viser det seg at den ansatte ikke var smittet likevel. Fødeavdelingen åpner igjen i morgen..

P4 - 06 Mar 20 kl. 05:38

Åpner for å kreve turistbetaling

Distriktminister Linda Hofstad Helleland åpner for å la kommunene kreve penger fra turister. Flere populære reisemål, som Lofoten, Nordkapp og Stryn har etterlyst grep for å kunne håndtere turiststrømmen, men responsen fra regjeringen har så langt vært lunken. Men nå åpner Helleland for at kommuner skal kunne ta betalt for turister som besøker bestemte attraksjoner eller cruiseskipturister som går i land (VG)..

P4 - 13 Mar 20 kl. 15:06

Åpner for 2.800 tester om dagen

En ny koronatest åpner for massetesting av 2800 personer hver dag. To nye testmaskiner som tidobler testkapasiteten kommer til Norge. Den ene er på plass ved Oslo universitetssykehus, den andre skal stå ved Ahus..

NRK - 08 Dec 19 kl. 18:15

Åpner for å utsette pensjonsreform

Den franske regjeringen sier den står fast ved den planlagte pensjonsreformen, men åpner for en gradvis innføring. Reformen har blitt møtt med stor motstand. Landets transportnettverk er søndag hardt rammet av streiken..

P4 - 19 Mar 20 kl. 17:36

Gjenåpner NAV-dom

Gjenopptakelseskommisjonen åpner nå opp igjen en trygdesvindelsak fra Høyesterett. Kommisjonen mener det er tvil om den dømtes skyld og at NAV-saken bør prøves på nytt, melder NTB. Saken blir nå sendt til påtalemyndigheten..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Koronadødsfall i Kristiansand

Ein bebuar ved Stener Heyerdahl omsorgssenter døydde søndag ettermiddag, opplyser Kristiansand kommune. Fire personar har døydd av covid-19-sjukdom i Kristiansand..

NRK - 15 minutter siden

Kaos ved avfallsanlegg i Oslo

Politiet melder om kø og trafikale problem ved fleire avfallsanlegg i Oslo, Bærum og Asker. Gjenvinningsstasjonar har hatt ekstra stort besøk dei siste vekene, fordi mange nyttar karantenetida til å rydde heime..

NRK - 30 minutter siden

Trondheim opnar ikkje skolane

Skolane i Trondheim vil ikkje opne etter påske, skriv Trondheim kommune i ei pressemelding. – Vi treng lenger tid på å planlegge dette godt nok, seier oppvekst- og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid..

NRK - 30 minutter siden

11.400 nye søknader om dagpenger

Siden fredag har Nav fått 11.400 nye søknader om dagpenger. Til sammen har mer enn 350.

NRK - 11 timer siden

Slutt på gratis ferjer fra mandag

Mandag er det slutt på gratis reise med riksveiferjene, melder Vegvesenet. Som et smitteverntiltak ble alt manuelt billettsalg stanset 15. mars.

NRK - 45 minutter siden

Filter: Tiltakene har stoppa smitte

Beregninger fra helsemyndighetene viser at hver koronasmittet person i Norge nå i snitt overfører smitten til under én ny person, ifølge Filter Nyheter. De skriver at de har fått det bekreftet av kilder som har innsyn i tallmaterialet..

NRK - 1 time siden

Importerer mindre fra Kina

Statistikken over utenrikshandel med varer viser stor nedgang i importen fra Kina. Importen fra Kina falt med over 15 prosent i uke 12 og 13, melder Statistisk sentralbyrå (SSB) mandag..

NRK - 1 time siden

Helikopterulykke i Sandnes

Politiet melder om en helikopterulykke i Sandnes. Piloten skal ifølge meldingen være uskadd. Nødetatene er på vei til stedet, i område Kråkeberget i Sandnes.

NRK - 1 time siden

Siktes for drapsforsøk mot politiet

En mann i 50-årene er siktet for drapsforsøk mot flere politifolk ved Dale i Sandnes i Rogaland. Agder politidistrikt etterforsker saken mot mannen. Mannen løsnet fredag flere skudd mot politiet.

NRK - 1 time siden

Spania flest døde per million

Spania er landet i verda med flest døde per million innbyggarar, ifølge avisa El País. I Spania har 265 døde per million innbyggarar, medan Italia som nummer to har 263 døde per million innbyggarar. Det er framleis Italia som har flest døde totalt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt