NRK > Nyheter

Monday, 16 December, 04:13

NRK - 15 Nov 19 kl. 06:54

Åpner for Berg-utveksling

Den litauiske presidenten har benådet to russere. Russerne er spiondømte Nikolaj Filipsjenko og Sergej Moisejenko. Dermed er det åpnet for at de kan utveksles mot Frode Berg og to spiondømte litauerne i Russland. Det skriver VG..
Les mer på NRK


Les mer om:
Nikolaj Filipsjenko, Sergej Moisejenko, Frode Berg, Russland, VG, Berg

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Åpner, for, Berg-utveksling
P4 - 17 Oct 19 kl. 14:26

Vedtok lov - kan påvirke Berg-saken

Parlamentet i Litauen har nå vedtatt en lov som kan få betydning for spiondømte Frode Berg. Dommen åpner for benådning av en spiondømt russer. Og ifølge litauiske medier skal denne mannen være del av en større utveksling, der også norske Frode Berg inngår.

NRK - 17 Oct 19 kl. 14:00

Vedtak om mulig utveksling

Parlamentet i Litauen har vedtatt et lovforslag som åpner for benådning av den spiondømte russeren Nikolaj Filiptsjenko. Han skal trolig være en del av en større utveksling, der den spiondømte nordmannen Frode Berg inngår..

NRK - 07 Nov 19 kl. 10:13

Har vedtatt lov om spionutveksling

Parlamentet i Litauen har vedtatt en lov om benådning og utveksling av spiondømte. Litauens president må nå formelt godkjenne loven, som igjen åpner for en spionutveksling med Russland, som også inkluderer den spiondømte nordmannen Frode Berg..

P4 - 07 Nov 19 kl. 10:16

Stemte for lov som kan hjelpe Berg

Litauen har vedtatt loven som åpner for at spiondømte Frode Berg kan bli benådet. Loven åpner for spionutveksling med Russland, som derfor også inkluderer Berg. Han ble i april dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland.

VG - 17 Oct 19 kl. 11:12

TV2: Grunnlaget for utveksling av Frode Berg kan avklares i dag

En spionutveksling som også omfatter Frode Berg (65), er utsatt i påvente av juridisk avklaring i parlamentet i Litauen i dag..

P4 - 07 Nov 19 kl. 06:36

Skjebneavstemning for Frode Berg

I formiddag blir det en skjebneavstemning for Forde Berg, Da skal parlamentet i Litauen stemme over et lovforslag som kan gjøre at Berg får komme hjem til Norge. Han ble arrestert i Russland i 2017 - og i april ble han dømt til 14 års fengsel for spionasje. Lovforslaget skal legge til rette for en avtale mellom Norge, Litauen og Russland om utveksling av spiondømte fanger..

NRK - 07 Nov 19 kl. 10:07

Berg-utveksling tidligst om to uker

En spionutveksling med Russland kan først finne tidligst om en til to uker. Det sier lederen for justiskomiteen i det litauiske parlamentet Agne Sirinskune til NRK. Hun vil ikke svare på hvorfor nordmannen Frode Berg er en del av en slik avtale.

P4 - 16 Sep 19 kl. 22:26

Hevder ukjent land prøver å få Berg løslatt

Et ukjent land forsøker å få den spiondømte nordmannen Frode Berg hjem til Norge via en utvekslingsavtale. Det hevder den russiske avisen Kommersant. Avisen lister opp en rekke russere som sitter fengslet i utlandet, blant annet i Estland, Litauen og USA, som kan være kandidater i en slik utveksling.

VG - 17 Oct 19 kl. 11:12

TV 2: Grunnlaget for utveksling av Frode Berg kan avklares i dag

En angivelig spionutveksling som trolig også omfatter Frode Berg (65), er utsatt i påvente av juridisk avklaring i parlamentet i Litauen i dag..

Aftenposten - 22 Oct 19 kl. 20:45

Litauisk politiker: Ingen avklaring for Frode Berg før november

Først 7. november skal parlamentet i Litauen stemme over lovforslaget som kan føre til løslatelse og utveksling av spiondømte Frode Berg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Interpol slettet norsk etterlysning

Interpol har hevet etterlysningen av 44 år gamle Umar Farooq Zahoor som er etterlyst som en hovedmann bak bedrageriet av 60 millioner kroner mot Nordea. Det skjer til tross for at Norge vil ha ham utlevert, skriver VG. Vedtaket kan ikke påklages..

NRK - 1 time siden

Ber myndighetene erklære helsekrise

Leger og helsearbeidere oppfordrer regjeringen i Australia til å erklære en helsekrise på grunn av giftig røyk fra skogbrannene. I flere uker har røyken fra skogbrannen lagt seg som et teppe over Sydney og andre deler av delstaten New South Wales..

NRK - 1 time siden

Demokratene innkaller vitner

Demokratene i det amerikanske Senatet ønsker å innkalle fire nye vitner i riksrettshøringene mot president Donald Trump, i delen av tiltalen som handler om Ukraina. De fire er John Bolton, Mick Mulvaney, Robert Blair og Michael Duffey..

NRK - 1 time siden

Fikk nei til varslingsplikt

Kripos ba om at barnevernet burde få en klar varslingsplikt overfor politiet, men har fått nei på dette fra Barne- og familiedepartementet. Departementet har siden 2014 jobbet med ny barnevernslov. Loven skal legges fram i 2021, skriver Dagsavisen..

NRK - 2 timer siden

Bolsonaro ut mot klimakonferanse

Brasils president Jair Bolsonaro kaller resultatet av FNs klimakonferanse, kjent som COP25, for et økonomisk spill for rike europeiske land. – Jeg forstår ikke hvordan folk ikke vet at dette bare er et økonomisk spill, sa Bolsonaro søndag kveld..

NRK - 2 timer siden

Mann fikk alvorlige brannskader

En mann i 80-årene er kjørt til sykehus med omfattende brannskader på armene og ryggen etter at jakka hans tok fyr i en eldrebolig på Falkum i Skien natt til mandag. Det var hjemmesykepleien i Skien som varslet nødetatene..

NRK - 3 timer siden

To menn skutt i Uppsala i Sverige

To menn er alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i Stenhagen i Uppsala søndag kveld. Politiet fikk melding om skytingen 23.31.

NRK - 3 timer siden

Boeing vurderer produksjonsstans

Ledelsen i flyprodusenten Boeing anser en produksjonspause som det beste alternativet så lenge den ulykkesrammede flytypen 737 MAX står på bakken. En avgjørelse om kutt eller stopp i produksjonen kan komme mandag, opplyser kilder til WSJ..

NRK - 4 timer siden

Mann til sykehus etter knivstikking

Mannen som søndag kveld ble knivstukket i Brugata i Oslo er sendt til sykehus. Han har skader i armen. – Gjerningsmannen er beskrevet som en høy og tynn afrikansk mann, ikledd hvit genser med tverrgående røde striper, skriver politiet på Twitter..

NRK - 4 timer siden

Mann knivstukket i Oslo

En mann ble søndag kveld knivstukket i Brugata i Oslo sentrum. Skadeomfanget er foreløpig ukjent..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt