NRK > Nyheter

Onsdag, 15 Juli, 14:11

NRK - 15 nov. 19 kl. 06:54

Åpner for Berg-utveksling

Den litauiske presidenten har benådet to russere. Russerne er spiondømte Nikolaj Filipsjenko og Sergej Moisejenko. Dermed er det åpnet for at de kan utveksles mot Frode Berg og to spiondømte litauerne i Russland. Det skriver VG..
Les mer på NRK


Les mer om:
Nikolaj Filipsjenko, Sergej Moisejenko, Frode Berg, Russland, VG, Berg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Åpner, for, Berg-utveksling
P4 - 17 okt. 19 kl. 14:26

Vedtok lov - kan påvirke Berg-saken

Parlamentet i Litauen har nå vedtatt en lov som kan få betydning for spiondømte Frode Berg. Dommen åpner for benådning av en spiondømt russer. Og ifølge litauiske medier skal denne mannen være del av en større utveksling, der også norske Frode Berg inngår.

NRK - 17 okt. 19 kl. 14:00

Vedtak om mulig utveksling

Parlamentet i Litauen har vedtatt et lovforslag som åpner for benådning av den spiondømte russeren Nikolaj Filiptsjenko. Han skal trolig være en del av en større utveksling, der den spiondømte nordmannen Frode Berg inngår..

NRK - 07 nov. 19 kl. 10:13

Har vedtatt lov om spionutveksling

Parlamentet i Litauen har vedtatt en lov om benådning og utveksling av spiondømte. Litauens president må nå formelt godkjenne loven, som igjen åpner for en spionutveksling med Russland, som også inkluderer den spiondømte nordmannen Frode Berg..

P4 - 07 nov. 19 kl. 10:16

Stemte for lov som kan hjelpe Berg

Litauen har vedtatt loven som åpner for at spiondømte Frode Berg kan bli benådet. Loven åpner for spionutveksling med Russland, som derfor også inkluderer Berg. Han ble i april dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland.

VG - 17 okt. 19 kl. 11:12

TV2: Grunnlaget for utveksling av Frode Berg kan avklares i dag

En spionutveksling som også omfatter Frode Berg (65), er utsatt i påvente av juridisk avklaring i parlamentet i Litauen i dag..

P4 - 07 nov. 19 kl. 06:36

Skjebneavstemning for Frode Berg

I formiddag blir det en skjebneavstemning for Forde Berg, Da skal parlamentet i Litauen stemme over et lovforslag som kan gjøre at Berg får komme hjem til Norge. Han ble arrestert i Russland i 2017 - og i april ble han dømt til 14 års fengsel for spionasje. Lovforslaget skal legge til rette for en avtale mellom Norge, Litauen og Russland om utveksling av spiondømte fanger..

NRK - 07 nov. 19 kl. 10:07

Berg-utveksling tidligst om to uker

En spionutveksling med Russland kan først finne tidligst om en til to uker. Det sier lederen for justiskomiteen i det litauiske parlamentet Agne Sirinskune til NRK. Hun vil ikke svare på hvorfor nordmannen Frode Berg er en del av en slik avtale.

P4 - 16 sep. 19 kl. 22:26

Hevder ukjent land prøver å få Berg løslatt

Et ukjent land forsøker å få den spiondømte nordmannen Frode Berg hjem til Norge via en utvekslingsavtale. Det hevder den russiske avisen Kommersant. Avisen lister opp en rekke russere som sitter fengslet i utlandet, blant annet i Estland, Litauen og USA, som kan være kandidater i en slik utveksling.

VG - 17 okt. 19 kl. 11:12

TV 2: Grunnlaget for utveksling av Frode Berg kan avklares i dag

En angivelig spionutveksling som trolig også omfatter Frode Berg (65), er utsatt i påvente av juridisk avklaring i parlamentet i Litauen i dag..

Aftenposten - 22 okt. 19 kl. 20:45

Litauisk politiker: Ingen avklaring for Frode Berg før november

Først 7. november skal parlamentet i Litauen stemme over lovforslaget som kan føre til løslatelse og utveksling av spiondømte Frode Berg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fem innlagt med koronavirus

Onsdag er fem koronapasienter innlagt på norske sykehus, ned fra sju dagen før, ifølge Helsedirektoratet. Ingen får behandling i respirator. Fire av pasientene er lagt inn i Helse sør -øst, to av disse på Ahus.

NRK - 5 minutter siden

27 nye dødsfall i Sverige

Det er registrert 27 nye koronarelaterte dødsfall i Sverige, opplyser svenske myndigheter. Totalt har 5572 mennesker dødd av koronaviruset i landet..

NRK - 15 minutter siden

Mener læring vil komme i fremtiden

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier det ikke er tiden for å stille spørsmål rundt landets håndtering av koronaviruset nå. Han sier de vil lære av håndteringen senere, når pandemien har roet seg, ifølge Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Til sjukehus etter arbeidsulykke

En arbeider var utsatt for en fallulykke i Skolebakken i Strand ved halv ett tiden. Personen var bevisst etter fallet, men er tatt med i ambulanse til Stavanger universitetssjukehus. Det er uvisst hvor skadd personen er..

NRK - 30 minutter siden

Jevnt valg i Nord-Makedonia

Nordmakedonerne går til urnene onsdag i det som spås å bli et jevnt valg på nasjonalforsamling, skriver NTB. Vinneren må håndtere pandemien og kommende EU-forhandlinger..

NRK - 30 minutter siden

E24: Norwegian saksøker Boeing

Flyselskapet Norwegian anklager Boeing for svindel og kontraktsbrudd, og sendte mandag inn et søksmål mot flyprodusenten, melder E24..

NRK - 45 minutter siden

Mye vann i vannmagasinene

Norske vannmagasiner var 8,6 prosent fulle ved utgangen av uke 28. Det er 8,5 prosentpoeng høyere enn medianen årene 2000-2019, ifølge NVE-statistikk. Det vil si at er mye vann i vannmagasinene så man kan produsere mere strøm og prisen blir lavere..

NRK - 45 minutter siden

19 unge anmeldt etter fest

Politiet har avsluttet etterforskningen av ungdommene som var til stede på en fest på Heimdal i Trøndelag 27. juni. 19 ungdommer i alderen 14-16 år er anmeldt etter at festdeltakerne skal ha vært aggressive mot politiet..

NRK - 1 time siden

Historisk lave strømpriser

Rekordmye snø i fjellet har ført til store mengder vann, og har drevet opp den hydrologiske balansen i år. Dette har ført til høy kraftproduksjon og historisk lave priser, melder NVE..

NRK - 1 time siden

Anker ikke dommen

En mann er i Brønnøy tingrett dømt til 30 dagers betinget fengsel for å ha sendt seksualiserte meldinger til datteren, skriver Brønnøysunds avis. Han har erkjent straffskyld, men hevder å ikke huske å ha sendt meldingene, fordi han var ruset..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt