E24 > Økonomi

Friday, 06 December, 04:56

E24 - 17 Nov 19 kl. 18:49

«Norgesgruppen-økonomer» mener «Rema-økonomenes» analyser er irrelevante i Norge

Konkurransetilsynet har vist at prisforskjellene i dagligvaremarkedet er store og at det kan ha ført til brudd på konkurranseloven. Men blant de uavhengige økonomene bransjen har leid inn, fortsetter diskusjonen om hva som kan og bør gjøres med dagligvarebransjen..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Norge

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norgesgruppen-økonomer, mener, Rema-økonomenes, analyserer , irrelevantei , Norge
E24 - 13 Nov 19 kl. 11:00

– Norgesgruppen får nesten alltid bedre betingelser

Konkurransetilsynet er overrasket over hvor mye mer Rema og Coop må betale for varene sine, sammenlignet med Norgesgruppen, og mener det kan skade konkurransen i dagligvarebransjen..

NRK - 21 Nov 19 kl. 14:03

Rema vil ha svar fra leverandører

Dagligvarekjeden Rema 1000 stanser inntil videre forhandlingene med flere leverandører. Rema ber om et snarlig møte for å få en forklaring etter at Konkurransetilsynet avdekket at leverandører gir Norgesgruppen store rabatter på innkjøp, skriver E24..

P4 - 21 Nov 19 kl. 13:56

Rema 1000 stopper forhandlinger

Rema 1000 fryser nå forhandlinger med leverandører etter forskjellsbehandling på betingelser. Konkurransetilsynet la forrige uke frem resultatet av en kartlegging som viser at Norgesgruppen har fått opp 15 prosent bedre betingelser enn Coop og Rema 1000. Rema er svært misfornøyd med betingelsene og har nå stoppet forhandlingene for neste år etter denne rapporten, skriver E24..

P4 - 13 Nov 19 kl. 13:19

Reagerer sterkt på prisforskjeller

Rema og Coop reagerer sterkt på prisforskjellene Konkurransetilsynet har avdekket. Tilsynet la i dag frem funn de har gjort, som viser at Norgesgruppen jevnt over får bedre betingelser fra leverandørene enn konkurrentene. Forskjellen i innkjøpspriser kan være mer enn 15 prosent, og tilsynet mener det kan være brudd på konkurranseloven.

E24 - 21 Nov 19 kl. 12:25

Rema 1000 fryser viktige forhandlinger med leverandører

Rema, Coop og Kolonial krever svar fra leverandørene etter det kom frem at Norgesgruppen får langt bedre priser på varene sine enn konkurrentene. Rema 1000 går så langt som å fryse forhandlingene..

E24 - 13 Nov 19 kl. 11:00

– Store forskjeller i dagligvarekjedenes innkjøpspriser

Konkurransetilsynet er overrasket over hvor stor mye dyrere Rema og Coop må betale for varene sine, sammenlignet med Norgesgruppen, og mener det kan skade konkurransen..

P4 - 13 Nov 19 kl. 15:56

Slett ikke sikkert at norske forbrukere har betalt for mye

Det er lite sannsynlig at norske forbrukere har betalt for mye for dagligvarer på grunn av store forskjeller i innkjøpspriser. Det mener flere dagligvareeksperter. I dag la Konkurransetilsynet fram funn som viser at Norgesgruppen gjennomgående har betalt opp til så mye som 15 prosent mindre enn Coop og Rema for de samme varene.

P4 - 13 Nov 19 kl. 17:04

- Bevis for konkurransefiendtlig prisdiskriminering

- Konkurransetilsynet gir klare bevis for konkurransefiendtlig prisdiskriminering på dagligvarer i Norge. Det mener Høyres Peter Frølich. Tilsynet la i dag frem resultatet av en kartlegging, som viser at Norgesgruppen gjennomgående får bedre innkjøpsbetingelser enn Coop og Rema 1000.

E24 - 22 Sep 19 kl. 16:48

Kolonial.no og Rema mener Konkurransetilsynet mykner opp om prisregulering

Konkurransetilsynet varsler konklusjon om innkjøpsprisene i dagligvaremarkedet i høst. Samtidig er Rema og Kolonial.no forventningsfulle ettersom de mener deres argumenter har blitt hørt i større grad enn tidligere..

E24 - 07 Oct 19 kl. 15:12

Økonomer om statsbudsjettet: Kvotesalg skjuler pengebruk

Flere økonomer mener regjeringen pynter på statsbudsjettet ved å inkludere engangsinntekter fra klimakvotesalg. – Det er mindre stramt enn det ser ut til, sier sjeføkonom..

Fler nyheter fra E24

E24 - 6 timer siden

«Årets rådgiver» drives av å løse problemer

Theodor Vendrig har gjort kometkarriere i et av verdens største konsulentselskap..

E24 - 8 timer siden

Reklamebransjen starter kronerulling for Orkla

Reklamebyråforening frykter Orkla sliter økonomisk etter at næringsmiddelgiganten ba om betalingsutsettelse fra leverandører. – Vi har fått med oss at det er satt i gang en spleiseaksjon for å få frem et poeng, sier Orkla..

E24 - 9 timer siden

Skatteetaten endrer regler etter avsløring

Skatteetaten endrer reglene etter NRK-avsløring om at Nav-brukere har betalt for mye i skatt..

E24 - 10 timer siden

Kritiserer regjeringens avgiftsgrep: Mener Yara kan unntas

Yaras ammoniakkproduksjon i Porsgrunn får doble virkemidler på sine utslipp – både særnorsk CO₂-avgift og EU-kvoter. Regjeringen tar feil om at EU-regler krever dette, mener Norsk Industri..

E24 - 11 timer siden

Kina vil innføre restriksjoner mot svensk handel

Det kan gå mot en ny isfront fra Kina mot et nordisk land etter utdeling av ytringsfrihetspris..

E24 - 11 timer siden

Kinas ambassadør: Vil innføre handelsrestriksjoner mot Sverige

Kinas ambassadør til Sverige, Gui Congyou, sier at landet vil begrense handelen med Sverige som en reaksjon på den svenske regjeringens håndtering av tildelingen av ytringsfrihetsprisen Tucholskyprisen til den svensk-kinesiske forleggeren Gui Minhai. Det skriver Göteborgs-Posten..

E24 - 12 timer siden

Største børsfall for SAS på ti år etter tallslipp

Flyselskapet fikk en tøff torsdag på Oslo Børs etter at kvartalsrapporten ble lagt frem i morgentimene..

E24 - 14 timer siden

Britene etterforsker anklager om bestikkelser i Glencore

Råvarekjempen Glencore faller tungt på London-børsen etter at selskapet meldte at det etterforskes for påståtte bestikkelser. Aksjen er ned syv prosent..

E24 - 14 timer siden

Vil elektrifisere dansk sokkel: – Noreco ønsker å ligge i forkant

Noreco vil bruke kraft fra land og kutte utslipp på dansk sokkel, og bygger opp en egen stab i Oslo for å analysere «det grønne skiftet». – Noreco ønsker å ligge i forkant, sier styreleder Riulf Rustad..

E24 - 15 timer siden

«Årets innovatør» lei av buzzord fra gründere

På litt over to år har Martin Schütt og Askeladden & Co vært med på å utvikle nyvinninger som Dr. Dropin og Cutters, men er kritisk til hysteri og «hype» i gründerverden..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt