E24 > Økonomi

Onsdag, 15 Juli, 20:56

E24 - 17 nov. 19 kl. 18:49

«Norgesgruppen-økonomer» mener «Rema-økonomenes» analyser er irrelevante i Norge

Konkurransetilsynet har vist at prisforskjellene i dagligvaremarkedet er store og at det kan ha ført til brudd på konkurranseloven. Men blant de uavhengige økonomene bransjen har leid inn, fortsetter diskusjonen om hva som kan og bør gjøres med dagligvarebransjen..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norgesgruppen-økonomer, mener, Rema-økonomenes, analyserer , irrelevantei , Norge
E24 - 13 feb. 20 kl. 08:00

Rema taper markedsandeler til Norgesgruppen

Dagligvarefasiten for 2019 er klar. Norgesgruppen er den store vinneren, og Rema er taperen..

E24 - 13 feb. 20 kl. 08:00

Rema-sjefen mener innkjøpsforskjellene må ta mye av skylden for svekkelsen

Både Rema og Coop mener innkjøpsforskjellene er en stor del av forklaringen på hvordan markedsandelen har utviklet seg det siste året. Norgesgruppen rykker frem, Rema går tilbake, og Coop står mer eller mindre stille, ifølge ferske tall..

E24 - 13 nov. 19 kl. 11:00

– Norgesgruppen får nesten alltid bedre betingelser

Konkurransetilsynet er overrasket over hvor mye mer Rema og Coop må betale for varene sine, sammenlignet med Norgesgruppen, og mener det kan skade konkurransen i dagligvarebransjen..

NRK - 21 nov. 19 kl. 14:03

Rema vil ha svar fra leverandører

Dagligvarekjeden Rema 1000 stanser inntil videre forhandlingene med flere leverandører. Rema ber om et snarlig møte for å få en forklaring etter at Konkurransetilsynet avdekket at leverandører gir Norgesgruppen store rabatter på innkjøp, skriver E24..

P4 - 21 nov. 19 kl. 13:56

Rema 1000 stopper forhandlinger

Rema 1000 fryser nå forhandlinger med leverandører etter forskjellsbehandling på betingelser. Konkurransetilsynet la forrige uke frem resultatet av en kartlegging som viser at Norgesgruppen har fått opp 15 prosent bedre betingelser enn Coop og Rema 1000. Rema er svært misfornøyd med betingelsene og har nå stoppet forhandlingene for neste år etter denne rapporten, skriver E24..

P4 - 13 nov. 19 kl. 13:19

Reagerer sterkt på prisforskjeller

Rema og Coop reagerer sterkt på prisforskjellene Konkurransetilsynet har avdekket. Tilsynet la i dag frem funn de har gjort, som viser at Norgesgruppen jevnt over får bedre betingelser fra leverandørene enn konkurrentene. Forskjellen i innkjøpspriser kan være mer enn 15 prosent, og tilsynet mener det kan være brudd på konkurranseloven.

E24 - 21 nov. 19 kl. 12:25

Rema 1000 fryser viktige forhandlinger med leverandører

Rema, Coop og Kolonial krever svar fra leverandørene etter det kom frem at Norgesgruppen får langt bedre priser på varene sine enn konkurrentene. Rema 1000 går så langt som å fryse forhandlingene..

P4 - 23 april 20 kl. 22:14

Fremgang for Rema

Etter flere år med fall og stagnasjon, vokser nå Rema 1000 igjen. I mars økte kjeden sine markedsandeler fra 23,3 til 23,6 prosent, mens konkurrentene Norgesgruppen, Coop og Bunnpris hadde et tilsvarende samlet fall på 0,3 prosentpoeng, skriver Dagens Næringsliv. Selv om endringene er tilsynelatende små, utgjør de store summer for kjedene..

P4 - 13 feb. 20 kl. 06:46

Milliardfall for Rema

Rema går på et nytt milliardfall, mens Kiwi kan bli Norges største lavpriskjede. Det viser tall Dagens Næringsliv har fått innsyn i. Fjoråret ble et nytt svakt år for Rema med et fall i omsetningen på 2,5 prosent.

E24 - 13 nov. 19 kl. 11:00

– Store forskjeller i dagligvarekjedenes innkjøpspriser

Konkurransetilsynet er overrasket over hvor stor mye dyrere Rema og Coop må betale for varene sine, sammenlignet med Norgesgruppen, og mener det kan skade konkurransen..

Fler nyheter fra E24

E24 - 1 time siden

I dag åpner grensene igjen. Men europeerne har ingen hast med å bestille norgesferie.

Mens mange nordmenn kastet seg rundt for å bestille sydentur i helgen, merker den norske turistnæringen foreløpig bare en svak pågang fra Europa..

E24 - 2 timer siden

Saksøkte DNB etter å ha tapt mot hemmelig bud – gikk på nytt nederlag i retten

Marius Borthen (34) fikk bekreftet at hans bud var det høyeste. Fire minutter senere var leiligheten likevel solgt til en annen. Nå har han også tapt erstatningssøksmålet..

E24 - 4 timer siden

Vil digitalisere offentlig sektor – med stjerneinvestorer på laget

Investorene bak Link Mobility og Crayon er i gang med et nytt selskap: Norske Sikri vil ta del av det voksende markedet for å fornye og digitalisere offentlig sektor..

E24 - 11 timer siden

Markant oppgang på Oslo Børsen

Positive vaksinenyheter fra USA gir et løft til verdens aksjemarkeder. Samtidig steg Mowi kraftig etter resultatoppdatering. Storebrand falt tungt etter tallslipp..

E24 - 5 timer siden

Maribel-konkurs: Disse norske hotellene rammes

Syv norske hoteller er rammet av Maribel-konkursen. Men hotellgjestene har per i dag ingen grunn til å frykte, mener bostyreren..

E24 - 6 timer siden

Norwegian med ny permitteringsrunde

Norwegian har sendt ut nytt permitteringsvarsel til mange ansatte, kun to uker etter at 600 ble hentet tilbake fra permisjon, skriver Børsen..

E24 - 11 timer siden

Oppgangen tiltar på Oslo Børs

Positive vaksinenyheter fra USA gir et løft til verdens aksjemarkeder. Samtidig stiger Mowi kraftig etter resultatoppdatering. Storebrand faller tungt etter tallslipp..

E24 - 7 timer siden

Norwegian anklager Boeing for svindel og kontraktsbrudd

Flyselskapet kommer med skarpe anklager mot Boeing i søksmålet etter kanselleringen av en ordre på 97 fly..

E24 - 8 timer siden

Kronikk: Sparer seg til klimafant

Det er som oftest varer med lavest totalpris som også er mest klimavennlige. Kvalitet lønner seg. Det er konklusjonen i en rapport som den danske Miljøstyrelsen nettopp publiserte..

E24 - 9 timer siden

Apple vinner mot EU-kommisjonen: Slipper skatteregning på 139 mrd.

EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager går på et smertelig nederlag mot Apple og Irland..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt