NRK > Nyheter

Mandag, 06 Juli, 02:10

NRK - 03 des. 19 kl. 10:34

«Lance» sitter bom fast i isen

Skipet har sittet fast i isen siden tidlig tirsdag morgen, melder VG. Skipet har kjørt seg fast på et flak is med 30-40 centimeters tykkelse. De skal nå prøve med krana på skipet. Skipet er på vei for å møte og hente ut polfarerne som er i Arktis..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
VG, Arktis

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lancesitter , bom, fasti , isen
NRK - 27 des. 19 kl. 01:32

Lance har løsnet fra isen

Skipet Lance har sittet bom fast i isen i Polhavet i to uker. Sent om kvelden 2. juledag løsnet skipet fra isen.

P4 - 20 des. 19 kl. 16:46

Helikopter på vei mot Lance

Et helikopter har nå hentet ut tre personer fra polfartøyet Lance som sitter fast i isen i Polhavet , det melder TV2. En person ombord har gått tom for hjertemedisin og helikopteret hadde derfor i opprag å evakuere denne personen. I tillegg fikk de også med seg to andre personer.

P4 - 27 des. 19 kl. 05:35

Lance har løsnet fra isen

Polskipet Lance har nå klart å komme seg løs fra isen etter å ha sittet bom fast i to uker. Ifølge VG ligger nå skipet i et lite basseng med vann. Ombord er blant annet polfarerne Børge Ousland og Mike Horn som har krysset Polhavet fra Alaska..

Aftenposten - 27 des. 19 kl. 07:10

Skipet Lance har løsnet fra isen i Polhavet

Skipet Lance har sittet bom fast i isen i Polhavet i to uker. Sent om kvelden 2. juledag løsnet skipet fra isen..

P4 - 04 des. 19 kl. 13:38

"Lance" har kommet seg løs

Berginsskipet "Lance" har endelig kommet seg løs fra isen, etter å ha stått fast siden tidlig tirsdag morgen. Båten kjørte seg fast på vei for å plukke opp polfarerne Børge Ousland og Mike Horn. Mannskapet fikk båten løs ved å bruke motorsag, melder VG.

NRK - 27 des. 19 kl. 16:17

Lance ute på opent hav

Skipet Lance er heilt ute av isen og nå på opent hav fredag formiddag, melder VG. Etter å ha vore bom fast på det same isflaket i 14 dagar, lausna Lance i natt. Polfararane Børge Ousland og Mike Horn har vore om bord skipet sidan 8.

P4 - 25 des. 19 kl. 16:54

"Lance" nærmer seg iskanten

Polfartøyet "Lance" kommer seg nå stadig nærmere iskanten. Skipet hentet polfarerne Børge Ousland og Mike Horn 8. desember, etter at de hadde krysset Polhavet fra Alaska, men har slitt med å komme seg løs fra isen.

P4 - 03 des. 19 kl. 13:30

Redningsbåt sitter fast

Bergingsskipet "Lance", som skal redde polfarerne Børge Ousland og Mike Horn, står nå fast i isen. I tillegg er det varslet storm i området, melder VG. Polfarerne har froststakader og kun mat for et par døgn til, men er ved godt mot - de skriver på sosiale medier at de fortsatt har håp om å bli hentet på torsdag.

P4 - 20 des. 19 kl. 09:15

Evakueres fra "Lance"

Minst en person skal i dag hentes fra forskningsskipet "Lance" som er frosset fast i isen. Et legeteam har vurdert at det er behov for såkalt medisinsk evakuering, opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge. Kapteinen om bord ba ifølge VG om det allerede i går da en av mennene har gått tom for hjertemedisin, men HRS mente da at evakuering ikke var nødvendig..

P4 - 28 des. 19 kl. 09:50

"Lance" har lagt til kai

Skipet «Lance» har nå ankommet Longyearbyen med polfarerne Børge Ousland og Mike Horn. Skipet som i går kom seg løs fra isen etter å ha sittet bom fast i to uker, la til kai like før klokken 09.00, skriver VG.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Gode tider for salg av fjellhytter

Eiendomsmeglere må avbryte ferien for å håndtere fjellhyttemarkedet, skriver Dagens Næringsliv. Koronakrise og lav rente gjør at mange vil kjøpe hytte på fjellet. En megler på Geilo melder om 80 prosent økning i salget..

NRK - 1 time siden

Iran bekrefter brann ved atomanlegg

Iranske myndigheter innrømmer at en brann ved et atomanlegg rammet et nytt senter for produksjon av sentrifuger. Myndighetene har hittil nedtonet brannen, som startet torsdag. Men et bilde og en video som iransk TV har sendt, viser brannskadene..

NRK - 1 time siden

Sperrer grensa til USA av frykt

Innbyggerne i Sonoyta i Mexico, som grenser til Arizona, sperret søndag veien fra USAs grense av frykt for koronaviruset. Sonoytas ordfører José Ramos Arzate oppfordret lørdag amerikanske turister til ikke å komme til Mexico..

NRK - 1 time siden

26.051 nye smittetilfeller i Brasil

Brasil registrerte 26.051 nye bekreftede smittetilfeller av koronaviruset siste døgnet. Samt 602 nye dødsfall, opplyste helsedepartementet søndag.

NRK - 1 time siden

Ulv felt i Løten lørdag

Lørdag morgen ble det felt en hannulv i Løten i Innlandet. Det skriver Østlendingen. Ulven er sendt til Rovdata.

NRK - 1 time siden

Trump planlegger nytt massemøte

President Donald Trump skal holde et nytt massemøte neste uke, denne gangen i New Hampshire 11. juli. I kunngjøringen om møtet heter det at alle som kommer, vil bli tilbudt munnbind som de oppfordres til å bruke..

NRK - 2 timer siden

Tui vil fly til Hellas tross forbud

Reiseselskapet Tui planlegger å fly ned en ny last av svenske turister til Hellas – seks dager før direktefly fra Sverige offisielt får lov til å lande, skriver Expressen – Vi åpner med noen få flyreiser, sier Isabella Gharehdaghi, på Tui pressetur..

NRK - 2 timer siden

Kroatias HDZ-parti trolig gjenvalgt

Det konservative regjeringspartiet HDZ ligger an til gjenvalg i Kroatia, viser de første offisielle resultatene. Etter at 60 prosent av stemmene er talt opp, ser det ut til at HDZ får 68 mandater i nasjonalforsamlingen, mens sosialdemokratene får 43..

NRK - 2 timer siden

Døde etter fall i berg-og-dal-bane

En kvinne (32) døde søndag etter å ha falt fra berg-og-dal-bane i en fornøyelsespark i Oise, Nord i Frankrike. Parken hadde en tilsvarende hendelse i 2009, opplyser talsperson for parken til CNN..

NRK - 2 timer siden

Siktet Floyd-politimann løslatt

En av de tidligere polititjenestemennene, Tou Thaoi, i Minneapolis som er siktet for drapet på George Floyd, er løslatt fra fengselet, ifølge fengslet i Hennepin County. Det skriver The Guardian. George Floyd døde 25.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt