NRK > Nyheter

Friday, 06 December, 14:50

NRK - 03 Dec 19 kl. 10:34

«Lance» sitter bom fast i isen

Skipet har sittet fast i isen siden tidlig tirsdag morgen, melder VG. Skipet har kjørt seg fast på et flak is med 30-40 centimeters tykkelse. De skal nå prøve med krana på skipet. Skipet er på vei for å møte og hente ut polfarerne som er i Arktis..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
VG, Arktis

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lancesitter , bom, fasti , isen
P4 - I førrgår: 13:38

"Lance" har kommet seg løs

Berginsskipet "Lance" har endelig kommet seg løs fra isen, etter å ha stått fast siden tidlig tirsdag morgen. Båten kjørte seg fast på vei for å plukke opp polfarerne Børge Ousland og Mike Horn. Mannskapet fikk båten løs ved å bruke motorsag, melder VG.

P4 - 03 Dec 19 kl. 13:30

Redningsbåt sitter fast

Bergingsskipet "Lance", som skal redde polfarerne Børge Ousland og Mike Horn, står nå fast i isen. I tillegg er det varslet storm i området, melder VG. Polfarerne har froststakader og kun mat for et par døgn til, men er ved godt mot - de skriver på sosiale medier at de fortsatt har håp om å bli hentet på torsdag.

VG - 30 Nov 19 kl. 00:04

Polfarere hentes ut av isen – nå starter den dramatiske operasjonen

LONGYEARBYEN (VG) Børge Ousland og Mike Horn går snart tomme for mat oppe i isen. Nå skal skipet Lance kjempe seg opp for å hente dem ut. .

NRK - 25 Nov 19 kl. 22:37

Ousland må hentes ut av isen

Polfarer Børge Ousland og Mike Horn må hentes ut av isen på Nordpolen. Årsaken skal være de vanskelige værforholdene og isforholdene. Det er Norsk polarinstitutts tidligere forskningsskip, Lance, som skal hente de to ut..

VG - 03 Sep 19 kl. 18:55

Svensk passasjerbåt fast i isen ved Svalbard – 16 passasjerer evakuert

Et mindre svensk passasjerfartøy på oppdagelsestur ved Svalbard sitter tirsdag fast i isen sørvest i Hinlopenstredet. 16 passasjerer er evakuert..

Aftenposten - 03 Sep 19 kl. 18:52

Svensk passasjerbåt fast i isen ved Svalbard – 16 passasjerer evakuert

Et mindre svensk passasjerfartøy sitter tirsdag fast i isen sørvest i Hinlopenstredet ved Svalbard. 16 passasjerer er evakuert..

Aftenposten - 03 Sep 19 kl. 18:52

Svensk skip fast i isen ved Svalbard – 16 passasjerer evakuert

Et svensk fartøy på oppdagelsestur ved Svalbard sitter tirsdag fast i isen sørvest i Hinlopenstredet. 16 passasjerer er evakuert..

VG - I førrgår: 13:48

«Lance» har kommet løs fra isen

Etter å ha sittet bom fast siden tidlig tirsdag morgen, klarte mannskapet endelig å løsne skipet fra isen..

P4 - 26 Nov 19 kl. 05:16

Ousland må hentes ut av polisen

Børge Ousland som sammen med en sør-afrikaner forsøker å krysse Polhavet fra Alaska til Svalbard på ski må hentes ut av et forskningsskip. Planen var at de skulle hentes med seilbåt ved iskanten nord for Svalbard. Men en talsperson for ekspedisjonen sier til NRK at de vil bli hentet av Norsk Polarinstitutts forskningsskip Lance fordi det er en sikrere løsning.

Dagbladet - 03 Dec 19 kl. 13:18

Skulle hente polfarere ut fra Arktis - sitter fast i isen

Forskningsskipet «Lance» har møtt på tykk is som gjør at det nå sitter bom fast. Nå begynner polfarerne Børge Ousland og Mike Horn å gå tom for mat..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Uønskt merksemd på julebord

Ei ny undersøking gjort av YouGov syner at ei av fem kvinner har opplevd uønskt seksuell merksemd på julebord, skriv NTB. Sturla K. Naas i Rustelefonen oppmodar folk til å planlegge kor mykje dei skal drikke på julebordet..

NRK - 15 minutter siden

66.000 evakuerte på Filippinane

66.000 menneske er evakuerte frå flaum på Filippinane. Det opplyser styresmaktene i landet.

NRK - 30 minutter siden

Polfarere kan nås før klokka 20

Ekspedisjonen håper at hjelperne kommer fram til polfarerne Børge Ousland og Mike Horn innen klokka 20 i kveld. – Vi tror de møtes tidligst om fem eller seks timer, men det er egentlig umulig å si, sier Lars Ebbesen til NTB rundt klokka 13.30..

NRK - 45 minutter siden

Uønskt oppmerksemd på julebord

Ei ny undersøking gjort av YouGov syner at ei av fem kvinner har opplevd uønskt seksuell oppmerksemd på julebord, skriv NTB. Sturla K. Naas i Rustelefonen oppmodar folk til å planlegge kor mykje dei skal drikke på julebordet..

NRK - 1 time siden

Død mann funnet ved Nidelva

En mann er funnet død ved Marienborg i Trondheim. Mannen ble funnet like ved Nidelva, skriver Adresseavisen. Det var en forbipasserende som fant den omkomne, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Forbyr insektmiddel med nervegift

Fra og med neste år er det forbudt for EU-land å bruke klorpyrifos til å sprøyte frukt. Giften er funnet på frukt i Norge og på hver femte sitrusfrukt som ble undersøkt av det svenske mattilsynet..

NRK - 1 time siden

Død mann funnet ved Nidelva.

En mann er funnet død ved Marienborg i Trondheim. Mannen ble funnet like ved Nidelva, skriver Adresseavisen. Det var en forbipasserende som fant den omkomne, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Verner 28 skogområder

28 viktige skogområder blir naturreservater etter at regjeringen bestemte vernevedtak i statsråd i dag. Regjeringen er dermed snart halvveis til målet om vern av 10 prosent av skogarealet i Norge, ifølge en pressemelding fra Klimadepartementet..

NRK - 1 time siden

Mindre trafikk i Oslo og Akershus

I november falt trafikken i bomringen i Oslo og Akershus med 2,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det viser tall som er sammenlignbare før og etter de nye bomstasjonene og takstene, som ble innført 1. juni, ifølge Fjellinjen..

NRK - 1 time siden

Angela Merkel i Auschwitz

Tysklands forbundskansler Angela Merkel besøker konsentrasjonsleiren Auschwitz for første gang. Hun er den tredje tyske statslederen som besøker leiren..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt