Ørner skal beskytte turister mot måkeangrep

Flere turister har blitt sendt til sykehus etter angrep. Nå skal ørnene få slutt på problemet.

SKAL HJELPE: Ørnen Kojak skal bistå i arbeidet med å holde måkene unna. Her sammen med James Herbert. Foto: Graham Hunt / BNPS
SKAL HJELPE: Ørnen Kojak skal bistå i arbeidet med å holde måkene unna. Her sammen med James Herbert. Foto: Graham Hunt / BNPS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stranda i kystbyen Lyme Regis i Dorset i Storbritannia har lenge vært plaget av måker. De siste åra har flere turister blitt angrepet av måkene, som tilsynelatende ser dem som en trussel mot hekkeområdet sitt.

Flere ganger har turister trengt behandling på sykehus etter angrepene.

Men nå har rådmannen funnet en løsning.

To ørner - Winnie og Kojak - patruljerte denne uka over stranda, og skremte vekk måkene. Det skriver The Telegraph.

- Vi har hatt et stort måkeproblem i en stund nå og har prøvd flere metoder for å unngå at de lander. Det er ikke bare at de stjeler mat, men vi har også hatt tilfeller der de uprovosert har angrepet familier, noe som har vært veldig skremmende for de involverte, sier rådmann Mark Green.

Prøvde forbud

I fjor ble det besluttet et forbud mot å mate måkene. De som brøt forbudet på Lyme Regis og West Bay fikk en bot på 100 pund.

Likevel vedvarte problemene på stranda, som er bakgrunnen for at ørnene har fått teste seg i kampen mot måkene.

- Hvis denne prøveperioden fungerer, kan jeg definivt se for meg at de blir brukt igjen gjennom sommeren. Det er ikke billig, så vi kan ikke ha dem her hver dag, men muligens kan vi ha dem her på de travleste dagene, sier Green.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.